Pisa
14 september 2024 - Pisa, Italië
Gisteravond laat aangekomen in Pisa en via een ommelandse reis met shuttel-trein en bus aangekomen op plek voor de nacht. Onderweg op het donkere en sinistere station van Pisa nog kennis gemaakt met enkele duistere types van deze stad die zich erg handtastelijk, opdringerig en vervelend gedroegen waarschijnlijk als gevolg van de alcohol en drugs.
Niet alleen versus mij maar ook naar 2 jonge Spaanse meiden die mij dan ook vragend aankeken of ik ze wilde ontzetten. En dus op Groningse ondubbelzinnige wijze duidelijk gemaakt dat er bij mij en de beide meiden niets te halen viel. ‘ Vot hier of jullie kriegn n’ pak op pense’. Zonder dat we elkaar verstonden kozen ze gelukkig voor het eerste.
Het eerste hostel leek op de foto’s oké maar in werkelijkheid zullen ze van mij als recensie een dikke onvoldoende krijgen. Douche zonder douchekop en als ontbijt alleen stokbrood. En het bed zullen we maar snel vergeten. ‘Kon minder ‘ zeggen we dan vaak in het noorden maar de toekomstige nachten kunnen niet veel ‘minder ‘ zijn.
in Pisa alles in het teken van de befaamde scheve toren.
Op het station van Pisa beelden van de paus die reageerde op het debat tussen Harris en Trump ( we zijn tenslotte in 🇮🇹).
In de trein waarschuwings posters met ‘ watch your step ‘ bestemd voor de hompeligen onder ons
Nu onderweg naar Lucca waar ik de komende 2 nachten in een hostel zal verblijven.

Geniet al van je eerste belevenissen van je reis. Een bijzonder begin als statement. Gaat goed komen denk ik. Ga je weer volgen en kijk uit naar je verhalen. Mooi dat je dit toch weer met "ons" wil delen. Sterkte en geniet ervan. Greetzzzzz Neus.